Voor de bodem:
- 150g boekweitbloem (kan ook met volkoren bloem)
- 100ml magere natuuryoghurt
- 35ml olijfolie
- 40g gemalen walnoten
- 5 g bakpoeder
- snuifje zout
Voor de vulling
- 2 stronken broccoli
- 3eieren
- 40g walnoten (kan je ook weglaten of vervangen door gerookte zalm bvb)
- 200ml light room (soja room light of lichte room van 5%)
- handje gemalen kaas (soort naar keuze)
- peper en zout
- verse bieslook
- wat paneermeel
Maal de noten fijn met de blender of doe ze in een zakje en ga er over met de deegrol.
Meng de bloem, de yoghurt, de noten, de olie, snuifje zout en het bakpoeder en kneed tot deeg. Maak een bal en pak in in huishoudfolie. Laat een half uurtje rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190graden.
Snij de broccoli in roosjes en kook ze een 5-tal minuutjes. Giet af en laat uitlekken.
Hak de resterende 40g walnoten grof. Snij ook de bieslook fijn.
Meng de eieren met de room en breng op smaak met peper, zout en bieslook.
Haal na een half uur de deegbal uit de oven en rol hem uit op een met bloem bestoven werkvlak. Neem een ronde taartvorm (ik gebruik een siliconenvorm, die hoef je niet in te vetten.) en vet hem lichtjes in met wat margarine. Bestrooi met een beetje paneermeel.
Bekleed de taartvorm met het deeg en strooi er weer een beetje paneermeel overheen. Leg de broccoliroosjes en de noten in de vorm en overgiet met het eiermengsel. Bestrooi met een handje geraspte kaas en bak het 30-35 minuten in de oven.
Smakelijk!