-
200 gram diepvries erwten
-
Optioneel: 150 gram ontvette hesp (of bacon) in een schijf van 0,5 cm dik
-
100 gram gemalen kaas + wat extra voor bovenop
-
50 gram volwaardige bloem
-
50 gram plantaardig bereidingsvet
-
400 ml melk
-
250 gram volkoren macaroni of penne of een andere pasta naar keuze
-
2 eetlepels olijfolie
-
250 gram oesterzwammen
-
1 bussel groene asperges
-
1 broccoli
Kook de diepvrieserwten zoals aangegeven op de verpakking.
Maak de broccoli en groene asperges schoon, en blancheer deze in kokend gezouten water tot bijna gaar.
Scheur de oesterzwammen in kleinere stukken.
Bak de oesterzwammen aan in wat olijfolie, voeg nadien alle andere groene groenten toe en roer om, zet het vuur af.
Kook de macaroni zoals aangegeven op de verpakking
Verwarm de oven voor op 180°C boven-onder verwarming.
Maak ondertussen de bechamelsaus.
Vethit het bereidingsvet in een kookpot, voeg de bloem toe en roer alles samen, laat de roux even pruttelen totdat je een koekjes-geur hebt.
Voeg de melk deel per deel toe zodat deze de kans krijgt goed te binden.
Is alle melk toegevoegd en de saus goed gebonden? Voeg dan de kaas toe en roer nog eens goed om.
Giet de macaroni af en voeg deze toe aan de groenten.
Voeg ook de saus toe aan deze mengeling.
Optioneel: snijd de ontvette hesp in blokjes en roer ook deze onder de groenten-pasta mengeling.
Verdeel de groenten-macaroni in een ovenschaal en verdeel er nog wat extra gemalen kaas over.
Zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 Ć 30 minuutjes. Heb je graag een goudbruine korst? Zet dan even de grill op maar blijf wel bij de oven staan!