Gezonde hamburger

Deze hamburger wordt gemaakt van puur rundsgehakt, dat weinig vet bevat. Beleg rijkelijk met de groenten. Een heerlijke, hartige  maaltijd van ongeveer 375kcal per portie.

Dit recept is goed voor 4 hamburgers.

Voor de dressing:
  • 1 dl yoghurt
  • 2 eetlepels mosterd(of je kan natuurlijk ook een mosterddressing kant en klaar gebruiken)
Voor de hamburger: vier porties
  • 1 wortel, fijn geraspt
  • 1 courgette, fijn geraspt
  • 8 blaadjes lollo bionda
  • 4 schijfjes tomaat
  • 400 g mager rundsgehakt
  • 1 groene appel, fijngesneden
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 4 grijze broodjes
Meng rundvlees, wortelen, courgette, appel, sjalot, peterselie en het ei en vorm er 4 hamburgers mee. Verhit de arachideolie in een pan en bak er de
hamburgers in. Eerst even aanbakken op hoge temperatuur en vervolgens op lage temperatuur,5 tot 6 minuten aan elke kant.
Warm de broodjes ondertussen de broodjes in even in de oven zodat ze lekker krokant en nog warm zijn.
Maak de yoghurtdressing door de yoghurt en de mosterd te mengen.
Leg een blaadje salade op de helft van een broodje. Leg er de hamburger op.
Leg er een schijfje tomaat op, een blaadje salade en lepel er wat dressing over.