- 500g aubergines
- 20 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 lente-uitjes
- ½ groene pepers
- 200g kipfilet
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel vetarme kippenbouillon
- ½ eetlepel tomatenpuree
- ½ koffielepel maiszetmeel
- energiearme zoetstof
- zout
- aardappelen (hoeveelheid zie dagschema)
Snijd de aubergines in de lengte in kwarten. Snijd de kwarten in plakjes van ruim
1 cm dik. Doe de plakjes in een kom en bestrooi met zout. Schep goed door en laat de blokjes
afgedekt met plasticfolie 30 min rusten. Spoel de plakjes aubergine af onder de koude kraan en dep ze droog.
Pel de knoflook en snipper hem fijn.
Verhit de helft van de olie in een wok en fruit de knoflook glazig. Laat de stukjes aubergine 4 minuten
meefruiten en schep regelmatig om. Snijd de lente-uitjes in schuine ringetjes. Was en ontpit het
pepertje en snipper het fijn. Schep de lente-ui en het pepertje oor de aubergines en laat 1
min meefruiten. Schep het auberginemengel uit de pan en houd warm. Snijd de kipfilet in reepjes.
Verhit de resterende olie in de wok en roerbak de plakjes kip maximaal 2 minuten tot ze
wit en gaar zijn.
Doe het auberginemengsel terug in de pan en roerbak nog 2 min tot alles goed is doorgewarmd. Roer de sojasaus, de bouillon, de tomatenpuree, het maïszetmeel en de zoetstof door elkaar en giet over de kip en de aubergines. Blijf roeren tot de saus helder gebonden is. Serveer onmiddellijk. Serveer
het gerecht met gekookte aardappelen of puree (zonder vetstof en ei).