Ingrediënten
- een halve kleine witte kool, grof gesneden in hapklare stukken
- een halve kleine bloemkool, in roosjes
- een grote handvol verse spinazie
- 100 g ricotta
- 1 à 2 tl mosterd, naar eigen smaak
- 1 tl gedroogde dragon (zie tips)
- 1 tl gedroogde dille
- 50 g geraspte Emmentaler
- 1 tl olijfolie
- versgemalen zwarte peper en grof zeezout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en roerbak de witte kool gedurende 5 minuten. Voeg de bloemkool en gedroogde kruiden toe en breng op smaak met voldoende versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Laat nog eens ongeveer 5 minuten stoven, tot de groenten gaar zijn.
- Klop intussen de ricotta en de mosterd los tot een homogeen mengsel.
- Voeg de spinazie bij de groenten en schep goed om tot de blaadjes net beginnen slinken. Draai het vuur uit en schep het mosterd-ricottasausje onder de groenten. Stort alles in een ovenschotel en strooi de geraspte kaas eroverheen. Plaats 15 tot 20 minuten in de oven tot de kaas een krokant, goudbruin korstje vormt en serveer!