Feestelijk en veggie

Vegetarische gasten op het feest? Of misschien eet je zelf wel vegetarisch? Probeer dan zeker deze seitanstoverij eens. Een lekker alternatief voor stoofvlees. Seitan wordt gemaakt van tarwegluten en is een volwaardige vleesvervanger.

Seitanstoverij met pruimen

Voor 2 personen:

 
  • 200 g sjalotten
  • 250 g champignons
  • 300 g wortelen
  • 150 g seitan of quornblokjes
  • 8 gedroogde pruimen
  • 1 boterham
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 koffielepel tijm
  • wat peterselie
  • wat olie of sojaboter
  • peper en zout
  • 4 dl groentebouillon
Pel de sjalotten en snijd de grote in zes, de kleinere in vier. Snijd de wortelen in de lengte door en snijd ze vervolgens in schuine stukken.
Snijd de champignons in vier. Snijd de seitan in dobbelstenen en het brood in stukjes.
Ontpit de pruimen en snijd ze in vier.
Verwarm het vet en stoof de sjalotten glazig op een zacht vuur. Voeg wortelen en tijm toe en zet het deksel op de pan.
Voeg, als de wortelstukken beetgaar zijn, de champignons toe en laat ze 5 minuten meestoven met het deksel op de pan.
Voeg nu de seitan, de pruimen, het brood, de sojasaus en de mosterd toe en overgiet ditalles met 3dl groentebouillon.
Kruid met peper en zout en laat alles nog 5 minuten rustig doorstoven. Voeg eventueel nog wat groentebouillon toe.
Bestrooi de ragout met wat gehakte peterselie.