Boekweitpannenkoeken met verse aardbeien

Een gluten- en lactosevrij, licht recept van collega Sandra Bekkari.

Gebruik je ahornsiroop of een beetje suiker of zoetstof is het recept ook Low-Fodmap (prikkelbare darm)

Boekweitpannenkoeken bevatten meer vezels door de boekweitbloem die gebruikt wordt, zo vullen ze beter en geven ze een lang verzadigd gevoel. Dit is een recept voor 6-7 grote pannenkoeken.

  • 2 eieren
  • 100 g boekweitmeel (natuurvoedingswinkel)
  • 300 ml rijstmelk, lauw
  • scheutje olijfolie
  • 1 el acaciahoning
  • snuifje zeezout
  • margarine
  • verse aardbeien (of ander fruit naar keuze)

Meng de eieren met het boekweitmeel en voeg langzaam de lauwe rijstmelk toe.

Voeg de olijfolie, de honing en het zout toe en roer tot een gladde massa of mix in de blender.

Verhit wat margarine in een pan met antiaanbaklaag. Zorg ervoor dat de pan voldoende heet is en bak de pannenkoeken mooi goudkleurig.

Werk af met vers fruit.