Pizzadeeg:
- 1 gemiddelde bloemkool
- 2 eieren
- 50g geraspte kaas
- oregano en paprikapoeder
Topping:
- 1 rode paprika
- 10 champignons
- 2 sneetjes gekookte ham
- 3 eetlepels tomatenpassata
- rucola
Snij de bloemkool in roosjes en was ze. Droog ze af en vermaal ze in de keukenrobot tot couscous-structuur. (fijnhakken kan ook)
Doe ze in een handdoek en wring deze goed uit. Hoe meer sap je uitwringt, hoe krokanter de bodem.
Verwarm de oven voor op 180graden.
Gaar intussen de bloemkool onafgedekt en zonder water toe te voegen 8 minuten in de magnetron. Laat afkoelen en dep het vocht af.
Kluts 2 eieren en voeg de kruiden toe. Roer dit mengsel onder de bloemkool, samen met de kaas. Meng het tot een deeg.
Leg het deeg op een siliconen bakvorm/bakpapier en rol uit tot een pizzavorm.
Bak het 20-25 minuten tot het mooi bruin wordt.
Was intussen de groenten en snij ze in stukjes. Snij ook de ham in stukjes.
Bestrijk het gebakken deeg met drie lepels pasata (meer maakt het geheel te nat) en verdeel de ham en groenten er over.
Bak 15 minuten verder in de oven. Verdeel de rucola erover en serveer.